Skip to content

Røykelaks

mars 15, 2009

Tanken her kommer fra en idé om å ta tradisjonelle smaker å sette sammen på litt andre måter. Ikke noe revolusjonerende, men kanskje det kommer et eller annet godt ut av det. Her fant jeg en liten bit laks og noen biter bacon på frysen mens jeg ryddet kjøkkenet. Retten skal være røykelaks med egg. Eggeplommen er trekt i en estragonsinfusert olje, baconet er stekt, laksen rå og grov sennep er blandet med sushieddik. Da har du sennepsstyrken, men med en søt syre til alt det feite. Ruccula tilfører konsistens og en lett peppersmak.

Laks, eggeplomme, bacon, ruccula, sennep

Laks, eggeplomme, bacon, ruccula, sennep

Neste steg er å bruke ørretrogn, kanskje prøve rømme med røykesalt eller liquid smoke, eggeplomme trekt i gressløksolje og noe for konsistens. Petters puffete bygg, kanskje?

Advertisements

From → Uncategorized

4 kommentarer
  1. Damn that looks good

    • christopherhaatuft permalink

      Thank, you. It was ok. Needed more acid, but it was mainly composed to try out my new camera 😉

  2. Øystein permalink

    Flink kjæreste!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: