Skip to content

Sjokolade del 2

mars 22, 2009
Kakao etter Pierre Hermé

Kakao etter Pierre Hermé

Da har Annette og jeg satt igang den store sjokoladetesten. Foran oss har vi følgende sjokolader: Bocca 70%, Freia Premium 70%, Freie Kokesjokolade 70%, Valrhona Manjari 64%, Valrhona Guanaja 70% og som en for å bryte det opp, Freia Dronning Sjokolade 44%. Vi tester og Q-melk h-melk mot Tine h-melk.

Det første vi smaker er at Bocca er en vi liker godt. Det er naturlig å sammenligne den mot Premium, men sistnevnte smaker kanskje litt tobakk. Det er ikke godt med jubb i sjokoladen. Kokesjokoladen er anonym, det samme er Gaunaja. Manjari synes jeg har en deilig fruktsmak og lett syrlighet helt bak på tungen. Dronning sjokoladen er forutsigbart nok veldig søt sammenlignet med de andre og har kanskje en kraftigere vaniljesmak. Alle inneholder naturlig vanlijearoma (vanillin?). Melken klarer vi ikke smake forskjell på, men jeg mistenker Q-melk for å ville etterligne Tine for å kapre markedsandeler. Det som derimot er slående er at melk bør drikkes etter man har svelgt unna sjokoladen ettersom melken kjøler ned munnen. Da smelter ikke sjokoladen og man blir tyggende på noen som ikke smaker mer enn kald stearin. Så husk barn, først sjokolade, så melk. Neste på tapeten er varm kakao.

Oppskriften var tatt fra Jeffrey Steingarten sin artikkel Haute Chocolate fra boken, It must’ve been something I ate, Vintage Books. Den er som følger:

Chocolate Chaud

(omtrentlige mål)

5dl h-melk

litt under en dl vann

1 dl sukke

100 gram 70% sjokolade

30 gram kakao

Varm opp vann, melk og sukker til kokepunktet, rør inn sjokolade og kakao. Skum godt opp med en stavmikser.

Annette og jeg laget to versjoner. Ene var med Valrhona Guanaja og kakao, den andre var med Friele kokoesjokolade og kakao. Samme oppskrift men forskjellig råstoff. Vi drakk begge med andakt og stønnet og akket oss, men jeg kan ikke si annet enn at det smakte ganske så likt begge deler.

Vi er oppvokst med å ha krem i kakaoen. Istedet synes jeg det er bedre å skumme den opp med en stavmikser. Fløyelsmykt og dekandent. Hadde det ikke vært for at sukkersjokket som fremdeles sitter i meg, hadde jeg laget en runde til.

 

Reklamer

From → Uncategorized

11 kommentarer
 1. Dette er et bilde som faller inn under kategorien «food porn».

 2. fredrik p. permalink

  denne artikkelen faar meg tli aa sukke..
  jeg har ikke 1dl sukke..

 3. christopherhaatuft permalink

  men du er søt 😉

 4. øystein permalink

  du kan sukke.. meg

 5. øystein permalink

  Forresten. Sier meg enig med komentaren til Petter angående bildet! Kjempebra!

 6. christopherhaatuft permalink

  takk takk.

 7. Thor permalink

  Hallo Christopher.
  Veldig bra Blogg du har 🙂

  Du nevner smaksforsterkeren Vanilin her i dette inlegget. Vet du hvordan vanilin blir framstilt ? ( stikkord Råtten tømmer og noe som er så avskyelig at jeg ikke nevner det her…………)

  • christopherhaatuft permalink

   Vel, jeg fikk med meg en liten mediasak her for en tid siden om vanilin i iskrem. Hva er det ekle? Ingenting er for ekkelt for bloggen min…kom med the juicy details…

 8. Marianne permalink

  argh – hadde det ikke vært for at jeg befinner meg langt hjemmefra på et relativt kjipt hotelrom så hadde jeg løpt inn på kjøkkenet og laget meg litt sjokolade-drikke med en eneste gang!

  • christopherhaatuft permalink

   fant kommentaren din i spamboksen. det var rart, men nå er du sikkert hjemme, så da kan du svinge deg rundt 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: