Skip to content

Røyketorsk, rømme, løyrom og dill

mars 29, 2009
Fritert røyketorskbrandade, rømme- og dillkrem, løyrom i olivenolje

Fritert røyketorskbrandade, rømme- og dillkrem, løyrom i olivenolje

Denne retten er laget av fersk torsk vi har røykt i en boks på komfyren. Blandet med mandelpoteter, olivenolje og hvitløk. Panert og fritert. Kremen er lettrømme kjørt med dill og persille. Smakt til med salt og tyknet med xanthangummi. Løyromen er rørt inn i en god olivenolje. Masse spennende konsistenser og rene smaker. Kanskje kulene kan gjøres mer kremete, slik at kontrasten til den sprø skorpen blir større? Hva tenker du kunne gjort denne retten bedre?

Advertisements

From → Uncategorized

12 kommentarer
  1. øystein permalink

    Bra, men ikke bra nok. For salt, uspiselig. Hehehe!(litt intern humor)

  2. christopherhaatuft permalink

    hehe…ja, forsiktig med saltet.

  3. øystein permalink

    Ser forresten veldig bra ut!

  4. Øystein permalink

    Ja dere er jo kjent for å lage et salt helvete..
    Men jeg syntes kulen kunne vert rundere, men derimot ville jeg ikke brukt noe fløte i brandaden, det tar vekk en del av den delikate røkesmaken. Den beste måten er å røre massen glatt med masse god olivenolje.. Kanskje dere formet den når den var varm?Derfor den noe ujevne formen? Bruker dere roastet eller råhvitløk, eller kanskje blanchert?
    Bildet er meget fint, kan forestille meg konsistensene av retten i munnen..Er det panco mel til panering?

  5. Great course! Pairs perfectly with the Ligurian «Poggio dei Gorleri Pigato Cycnus 2007». Yum!

  6. christopherhaatuft permalink

    Ja, den kunne vært rundere. God ide å kjøle ned massen godt før den kules. Det er derimot ingen fløte i den. Jeg liker ikke fløte i brandad. Masse god olje, hvitløk kokt med potetene, poteter og fisk som flaker seg. Hadde kanskje vært godt med ristet hvitløk. Brødkrummet er vanlig brødrester.

  7. christopherhaatuft permalink

    Yes, that wine was special. Good pairing.

  8. Eivind permalink

    Smakte såvidt en slik en på lørdag, enormt god stemning må jeg si. Forresten lovet du å lage noe dårlig mat en dag, så jeg kan få mulighet til å bli skuffet.

  9. christopherhaatuft permalink

    Ja, god stemning. Dårlig mat er på vei, men jeg må advare deg. Det blir ikke billig. Men det er ikke noe problem for deg som vanker på luksusmesser…

  10. christopherhaatuft permalink

    Jeg lagde nye kuler idag. Ristet hvitløk i ovnen, kokte mandelpoteter og røykte lange med spon og korianderfrø. Masse olivenlje. Ble enormt godt. Enormt…

  11. Ja, runde to ble bedre.
    med ristet hvitløk og mindre melk.

  12. christopherhaatuft permalink

    bedre med ristet hvitløk, men jeg har aldri hatt noe melk i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: