Skip to content

Taffelspitz

april 5, 2009
Consomme Celestine

Consomme Celestine

I går gikk Annette og jeg rundt i gamlebyen i Salzburg. Enormt fin by som svulmer over med kultur. Vi endte opp på en restaurant som heter Sternbräu. Der spiste jeg Consomme Celestine, en klar suppe med strimlet pannekake. Hovedrett var tafelspitz, en av Østerrikes mest tradisjonelle retter. I boken Blue Trout and Black Truffles: The Peregrinations of an Epicure, skriver Joseph Wechsberg om hvordan tafelspitz var det ultimate i østerisk gastronomi frem til andre verdenskrig, og hvordan den man får idag bare er en blek kopi av tidligere storheter. Uansett, jeg lar meg ikke vippe av pinnen, så etter å ha snakket med noen grisete, gamle menn på vinbaren Zum Bacchus, har vi nå navnet på den sjappen i Salzburg som serverer best tafelspitz. Jeg gleder meg. Til dessert hadde vi apfelstrudel og Sachetorte, men det kommer jeg tilbake til.

Tafelspitz. Kokt kjøtt, eple- og pepperrotsalat, røstipotet, eggemajo, kremet spinat.

Tafelspitz. Kokt kjøtt, eple- og pepperrotsalat, røstipotet, eggemajo, kremet spinat.

Advertisements

From → Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: