Skip to content

Havabbor

september 24, 2009

Dette er den første middagen jeg hadde gleden av å servere på min nye jobb. Det kan ikke beskrives, hvor kjekt det er å gå på markedet, plukke ut de beste råvarene fra de beste butikkene, for så å gå hjem å tilberede dem. Og få lønn for det. Dette er linefanget havabbor, artisjokker, klar tomatjuice- og olivenoljesaus, ristet steinsopp, selleri, gulrot, sjalottløk og selleriblader.

Pannestekt havabbor

Pannestekt havabbor

This was my first dinner at the embassy. Panfried, wild seabass, artichokes, porcini, vegetables and a tomato and olive oil nage. To bad I only bought one fish, so no dinner for me that day.

Reklamer

From → Uncategorized

10 kommentarer
 1. øystein n permalink

  Fikk havabbor på 2,7 kg i Masfjorden for 2 uker siden. Bakte den hel med 5 kg grovsalt rundt seg. Hadde ikke prøvd den metoden tidligere, så det var nytt for meg. Ble veldig skuffet over resultatet, trodde saltet skulle sette mer preg på fisken. Kommer ikke til å prøve det igjen. Neste gang blir det å steike den med skinnsiden ned, for å få det crispy.

 2. christopherhaatuft permalink

  Pannestekt er uslåelig. Fikk og noe rå abbor til en som tam på en local thairestaurant. Ettersom salaten var ganske mild for en som tam å være, passet det godt med den rå fisken. 2,7kg er alvorlig svært. Kjempet du lenge med den?

 3. øystein n permalink

  Ikke så lenge, det var en stor og fin fisk som fikk en uverdig tilberednings metode etter sin død. Lei meg for det. Lærdom som jeg kommer til å huske lenge.
  Har forresten gått og tenkt på griselabber og brissel i hele dag. Og grisehode!

  • christopherhaatuft permalink

   Her nede er det en tradisjonell rett som heter grisesnute, eller noe i den duren. Har ikke smakt det, men det selges på markedet. Ellers så spiste jeg brissel på mandag på Ze Kitchen Gallerie. Enormt bra. Tror du jeg kan lage en kald kanape med det, eller blir det bare fett og ekkelt når det er kaldt? Tenkte ihvertfall å lage en forrett eller lunsj hovedrett med ferske, hvite bønner, chorizo og brissel. Har kikket litt på kalvehjernene de har her nede. Litt usikker på hva jeg skulle gjort med dem. Og så selger de hele kaniner og harer med pels. De skal jeg kjøpe en dag. Det blir som en manndomsprøve. Kort vei til å i dyrebutikken etter det.

   Det er godt at du skammer deg over å ha sløst fisken. Tenk om noen gjorde det med deg? Om ikke annet, så prøvde du i hvertfall å gjøre noe godt…

   • øystein n permalink

    Tror det skal gå bra, så lenge du steker den lenge nok og den ikke er så «slimete». Du kan jo prøve og lage en brissel terrin!

 4. christopherhaatuft permalink

  Eneste problemet med brisselterrin, er at brissel er best varm og stekt. Kanskje litt av det som er godt ikke lar seg oversette til kaldt? Men små, crispy biter kunne kanskje funket kaldt…

 5. Looking good!!!

  • christopherhaatuft permalink

   Looks like it could have been served at Jacobs, doesnt it?

 6. Du kan jo panere og fritere brissel, eller noe annet som holder seg crispy lenge. Kokt og fritert Ris f.eks.
  Ellers så får vi 20 fleskete ribber fra moren til Tonje i år, muligens labber og hoder også. Tenk deg den himmelske hodesylten, med så bra gris!!!!!! mmmmmmm

  • christopherhaatuft permalink

   Fett med feite lokale ribber! Hva med å prøve å lage noe god salami? Jeg har forresten funnet rosa salt her nede, så førstemann ned på besøk kan ta det med seg hjem. Lagde Alinea sin torchon (som er akkurat lik til Keller sin) med det rosa saltet som i oppskriften. Den ble perfekt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: