Skip to content
Tags

Lunsj og høst

september 24, 2009

Neste uke har jeg tre lunsjer på ambassaden. Som seg hør og bør, skal de være lette og lunsjaktig. Markedet er et veritablet overflødighetshorn, så det er ikke mangel på gode råvarer å velge i. Derimot er det et problem å begrense seg. Jeg jobbet noen timer med mais idag, noe som resulterte i en ristet maissuppe, der maiskornene ble kjørt glatt med maiskraft. Sistnevnte ble laget på bakte maisblader og kolber. Kanskje den kan brukes i en dessert? Dere hjemme i Norge bør mase på leverandørene om å skaffe mais. Det finnes og er godt. Enkelt. Ellers er det fantastiske, ferske hvite bønner i belgen. Kanskje sammen med kalvebrissel og ristet kyllingskinn? Jeg har og sett noe hjerne i kjøttdiskene…Fersk akkar og miniblekksprut er uvanlig for meg, så kanskje det hadde vært en idé. Jeg likte godt den klare tomatjuice jeg laget til abboren, så kanskje jeg skulle prøvd å lage en gazpacho på samme måten? Gazpachoconsommé? Gule fersken er i sesong, det samme er ferske nøtter. Disse brukte jeg sammen i en dessert forrige uke, og det var en ny oppdagelse for meg å prøve ferske nøtter. Noe helt annet enn vanlig. Noen som har noen gode idéer? Hva ville du ha laget?

English post to follow….

Advertisements

From → Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: