Skip to content

Tempura

oktober 13, 2009

Jeg har fått en ny favorittrett. Skal du spise en lett sjømatmiddag, virker det kanskje unaturlig å trekke frem frityren, men med en god tempura er det noe annet. Det er nok oppskrifter å velge mellom når det kommer til tempura, men jeg valgte en fra Alinea kokeboken. Den er fjærlett og tilfører masse crunch. Hvis jeg husker rett er den slik: 90gram mel, 15 gram maizenna, 12 gram bakepulver og litt iskald kullsyrevann. Bland vannet i rett før du dypper akkaren og hiv i frityren. Alt på bildet ble laget med samme røre, men idet den slutter å bruse, er den ødelagt. tempura

My new favorite, light tempura of squid, mushrooms, sage and vegetables. The best, and most surprising, was the carrots. Bought from the famous farmer, Joël Thiebault, they could not have been more perfekt. I use the recipe from the Alinea cook book, which is very light and crisp.

Advertisements

From → Uncategorized

One Comment
  1. øystein n permalink

    yummi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: