Skip to content

Kanapéer

oktober 25, 2009

Som kokk på ambassaden, blir det mye kanapéer til motageleser og lignende. I utgangspunktet var jeg skeptisk til formatet da det er mat i en kontekst jeg ikke er vant med, men overraskende nok synes jeg det er gøy. Man setter sammen smaker som gjesten bare spiser en bit av, så det må være presist, skarpt, gjennomtenkt og interessant. Her er et utvalg småbiter jeg har laget så langt.

Mais, kongekrabbe,lime,  koriander og chili

Mais, kongekrabbe,lime, koriander og chili

 

Lakserogn, creme fraiche, agurkurt, sjalott

Lakserogn, creme fraiche, agurkurt, sjalott

Røykelaks, tang, soya- og sitrussaus. Fikk høre denne var litt vanskelig å spise med en hånd...

Røykelaks, tang, soya- og sitrussaus. Fikk høre denne var litt vanskelig å spise med en hånd...

Tomatgelé, basilikum, agurk, buffelmozzarella

Tomatgelé, basilikum, agurk, buffelmozzarella

Originally sceptical to all the canapées I would have to make here at the embassy, I have come to love it. Challenging and diverse, I get to construct small, sharp bites that hopefully makes an impression. Above is some of the bites I’ve made so far.

Advertisements

From → Uncategorized

6 kommentarer
  1. It seems that you all eat quite well at the Embassy!!

    • christopherhaatuft permalink

      True. Anything less would be shamefull.

  2. jorgensorheim permalink

    Barske greier. Er basilikumen gjort noe med, eller er det en dyster emo-basilikum de har i Frankrike?

    Agurken var også fiffig presentert. 🙂

    • christopherhaatuft permalink

      Deilig, lilla basilikum dyrket av Joël Thiebault! Aldri noe emo på mine tallerker. Agurkene er miniagurker, som har litt hardere skal og en syrligere smak enn vanlig. Hvis du har smakt Erik Halvorsen sine agurker, så kan de minne om dem.

      • jorgensorheim permalink

        Joda, har syltet et par kasser med Erik-agurker. Litt mer smak i dem enn de man får i butikkene.

        Men, absolutt interessant med lilla basilikum. Kanskje noe vi kan dyrke på verandaen på høyden. 🙂

      • christopherhaatuft permalink

        Hanne kjenner sikkert til den. Spiste saltete agurker i går, det hadde kanskje vært noe for Erik sine?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: