Skip to content

Gresskarsuppe

oktober 29, 2009
Dette er en gammel traver som jeg lagde på nytt idag. Litt anderledes, men grunnsmakene med gresskar og kokos er der. Gresskar av den vanlige typen, kokt i litt kalvekraft og kjørt med kokosmelk. Smakt til med salt og sitron. I suppen har jeg litt ferdigkokt kongekrabbe som ble levert ved en feil og må brukes opp. Ikke mye bruksområder på ferdigkokt kongekrabbe, men revet i en suppe går det an. Jeg er forresten litt sjokkert (går det an å være litt sjokkert?) over at noen velger å ikke bare lage, men i tillegg eksportere noe så dårlig som ferdigkokt kongekrabbe. Alternativet er så mange ganger bedre. Uansett…Jeg kutte terninger av noe av gresskaret som jeg hurtiggravet i salt og sukker, før jeg brunet dem i karriolje. Når de var kjølt ned, rørte jeg dem rundt i hasselnøttolje. Vegetarpancetta. Skummet er kokosmelk, sitron og god soyasaus. Det ble ganske godt og det er på tide å stikke hodet i gresskaret for videre fordypning.
gresskarsuppe
Gresskar, kongekrabbe, soyasaus, kokosmelk, sitron, karri, hasselnøttolje, gressløk

 An old classic revisited. The combination pumpkin, curry and coconut is always good and this time I used it for a soup. Though I prefer bottlenck pumpkin, I had to use the Halloween variaty this time. As a garnish, I put small dice og pumpkin in a salt and sugar mixture for about half an hour and toasted them. I used pre cooked king crab, a product that is vastly inferior to raw crab. I got it for free, so I guess I should use it. When shredded, it works in soups and mayonaise salads. I also made a foam of coconut milk, soy sauce and lemonjuice, that worked quite well.

 

Reklamer

From → Uncategorized

One Comment
  1. oystein n permalink

    Spiste en gresskar suppe smakt til med karry og masse smoer her i Usa forleden paa ett sted som heter Kevin Taylor, klassisk fransk restaurant, litt som Lucullus! Spiste 7 retter med en rett som ett hoydepunkt, resten var ok og middelmaadig, 2 bra vinkombinasjoner men resten var under middelmaadig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: