Skip to content

Kanapéer del 3

november 8, 2009

Blir aldri lei kanapéer…Her er et utvalg av de siste jeg laget.

røykelaks shiso blini

Røykelaks, grønn shiso, wakame, hvit miso, blini

foie gras og svineknoker

Foie gras- og svineknoketerrine. Knokene er kokt i mirin og soyasaus. Braiseringsgele, reddik, reddikspirer

svinehud, rosenkål, sesam, fennikkel

Spam (hud og sener fra svineknokene over, kjørt glatt med kraft og smakt til), rosenkål, sesamfrø, fennikel, sitrongress

brandade og katsobushi

Wakamekjeks, røyketorskbrandade, katsobushi, gressløk, dill

røykt vaktelegg, rogn, østersblad sylteagurk

Røykt vaktelegg, syltet agurk, ørretrogn, østersblad

roguefort, pain epice, solbær, hasselnøtt

Ristet pain epice, roquefort, hasselnøtt (ristet og revet), solbærsaus

Here is a selection of the latest embassy canapées. Enjoy!

Advertisements

From → Uncategorized

10 kommentarer
  1. jorgensorheim permalink

    Svinaktig fine greier. Fargekombinasjonen på røkelaksen var kanonbra.

    Ville forresten anbefalt å gå til innkjøp av et litt mer lyssterkt objektiv, gjerne type Nikon 50mm 1.8 (rundt tusenlappen) eller Sigma 105mm 2.8 Macro (litt flere tusenlapper). Lavere ISO, høyere lukkerhastighet og deilig, deilig bokeh. 🙂

    • christopherhaatuft permalink

      Takk for den, Jørgen. Jeg har et 50mm 1.8 som jeg bruker en del, men her hadde jeg ikke tid til å skifte objektiv. Bildene er tatt i sekundene mellom jeg er ferdig å legge opp fatet og mens servitøren står og klør etter å få tatt det med seg ut til gjestene. En makro som du nevner her er interessant. Hva koster noe sånt?

      • jorgensorheim permalink

        Kjenner godt til knipsing i siste liten. Det er da det er greit å ha noe rundt f1.8-2.8 slik at man ikke må gå helt agurk med isoen for å få brukbar lukkerhastighet. Bestilte nylig en Sigma 30mm f1.4 for bruk på kjøkkenet. 🙂

        Den 105mm-saken ligger på rundt 2.500kr på ebay. Fin til portrettarbeid er den også.

  2. øystein n permalink

    Synes du gjør en ufattelig bra jobb, canapèene ser utrolig bra ut. Ser utrolig godt ut. Du har mange spennede kombinasjoner som kan brukes til utvikle nye retter til Jacobs!

    • christopherhaatuft permalink

      Takk, skal du ha! Det er ikke mange restauranter som kan skryte av egen research & development avdeling på Champs Elysees!

  3. Petter Beyer permalink

    Skikkelig.

  4. Akk, den som var diplomat du! Hege

    • christopherhaatuft permalink

      Mye gøyere å være kokk! Tror jeg…

  5. Øystein Sjøtun permalink

    Helt enormt fine fingermatbilder, alt ser utelukkende fristende og deilig ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: