Skip to content

En enkel lunsj på ambassaden

november 14, 2009

En treretters lunsj fra fredag. Jeg hadde ikke skrevet meny på forhånd, så jeg stod fritt til å velge fra markedet om morgenen.

brønnkarse

Brønnkarse-suppe med sprø bacon. Fantastisk råvare.

rødspette

Rødspette, svart trompetsopp, traktkantarell, spinat og sos Meuniere

epleterte og granateple

Epleterte, yogurt-panna cotta, granateple-juice og frø, Muscatdruer

A simple lunsj served at the embassy. Everything is bought at the market in Passy in the morning. What a life, huh? Isn’t this the dream of any chef, to go to the market in the morning and choose exactly what I want? If I only had a couple of commis… 😉

Advertisements

From → Uncategorized

6 kommentarer
  1. jorgensorheim permalink

    Granateplejuicen, er den geléifisert? Hvordan fikk den slik en snerten form?

    • christopherhaatuft permalink

      Det er en alginateball. Blandet calcium lactat i granateplejuice, fryste den og trakk den i et sodium alginat vannbad.

  2. Petter Beyer permalink

    Prøv dette: Kjøp vannbalonger. Kjøp espumaflaske. Kjøp N2o patrones.

    220 g grapefrukt saft (annen saft/juice/kraft)
    30 g sitron
    1,5 g xantan gummi
    2,5 g metil cellulose
    10 g sukker
    10 g vodka (annen alkohol med over 40%)

    Brumm til det ikke tykner mer og sil over på flaske.
    2 patroner, rist, og inn i ballongen med moussen.

    Frys den over natten og pill vekk ballongen før servering.

    Kanskje du kan dyppe frossen appelsin kule i smeltet sjoko og la den temperere på innsiden?

    • christopherhaatuft permalink

      Takk for vekten, men den virket ikke! Den talte ned da jeg slo den på, men når den kommer til 0, da står det Err….Finner ikke vekt her nede. Frustrerende.

  3. Øystein Sjøtun permalink

    Er ikke rødspette på rødlisten?

    • christopherhaatuft permalink

      Det er mulig. Men det er vel kanskje lokale bestander og spør jeg fiskehandleren her, så er det bare smil og «Neeeeida»….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: