Skip to content

Wagyu nyttårsmiddag

januar 3, 2010

Kobekjøtt fra Kobe, altså ordtenlig Kobebiff, er verd å kappe av en arm i bytte for en smakebit. Alt annet som selges som Kobebiff, men gjerne er fra USA eller Australia, er ikke verdt et lem. Men det er godt, på høyde med den beste og mest marmorerte NRF-kuen vi har hjemme. Derfor var valget enkelt her i Halalland, når de hadde ikke mindre enn fire forskjellige stykningsdeler australsk wagyu i kjøttdisken. Vi kjøpte 1.5kg ytrefilet (til tre personer!) og helstekte den. Termometere jeg kjøpte samtidig fungerte ikke så det ble laget på manuell-gastronomisk vis. Servert med en enkel salat og en veldig god amerikansk Pinot Noir, var det verd å forspise seg på. Senere stod vi på taket og dummet oss ut for Dubai med hatter og snurrefløyter.

Rått, lite modnet halal-waguy fra Australia

Helstekt med estragon, knuste tomater, hvitløk smør osv.

God biff, men ikke verd de avsindige prisene det koser hjemme.

Godt nyttår fra Annette og meg!

Our New Years dinner this year was an Australian wagyu sirloin, bought at our cozy, local behemoth-mall in Dubai. All meat is halal, except for the stff at the Pork-room in the grocery store. Its kinda cool walking in there, reminds my of Amsterdam…A pound a person, cooked whole and served only with a salad and a Pinot Noir, it was the perfect dinner.

Advertisements

From → Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: