Skip to content

Reims og Ruinart

mars 21, 2010

I ukesvis før tredveårsdagen min, drev Annette å lusket rundt med et lurt smil om munnen. På dagen dro hun frem en pakket koffert og dro meg med på toget til Reims, der hun hadde bestilt bord på gode restauranter og besøk os champagneproduseten Ruinart.  Vi spiste å Restaurant Foch (som ikke uttales slik du skulle trodd…) og Le Millénaire, der førstnevnte var uten tvil den beste. Jeg har ikke så mye bilder av besøket, men fikk tatt noen kunststudent-bilder av besøket hos Ruinart.

Dom Ruinart, angvielig kompis med Dom Perignon

Det eldste champagnehuset. I følge dem selv...

Standardvinen lagres tre år på bunnfallet, dobbelt så lenge som påkrevd for champagne.

Flaskene blir vridd mot en vertikal posisjon for å fange bunnfallet i korken.

Dom Ruinart Rosé -96, ganske god, altfor dyr.

For my 30th. birthday, Annette surprised me with a trip to Reims, in the Champagne area. We had a couple of nice dinners, a brilliant karaoke performance (Annette, not me ;)) d a visit to Ruinart, the worlds oldest champagne house. It was very interesting, if a bit corporate. The cellars are former chalk mines that works perfectly for ageing champagne, with its constant 12 degrees celcius.

Reklamer

From → Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: