Skip to content

Hvite asparges

mai 17, 2010

Det er tid for hvite asparges og jeg har tatt muligheten til å utforske forskjellige måter å servere dem på. Fra før er jeg vant å servere dem med hardkokt egg og en eller annen form for majones, men med de fantastiske markedene som er i Paris, har jeg prøvd å tenke litt nytt. Her er noen eksempler på hvordan jeg har servert dem. De røffere tallerkene er servert hjemme, og de fjonge til ambassadens gjester.

Asparges, bacon, tomat, hjertesalat, basilikum, paprikaolje

Asparges, eggeplomme, rå kamskjell, pancetta, dill, kjørvel, løvetann,

Asparges, lardo, hjerteskjellkraft (skjellene servertved siden)

Asparges, stekt rødspette, ferske bønner, neper, persillesaus, dillsaus, brønnkarse

Inspirert av Verre Volé; Ristede asparges, ferske sardiner, paprikaolje

Here are some of the ways I’ve served the seasons fresh asparagus. I’ve tried to move away from the classic way of serving them with hard boiled eggs and mayonaise, as I prefer a lighter approach. My favorite is to pair them with seafood and then maybe most of all with cockles. Some of the pictures here are served to friends visiting and others to guests at the embassy.

Advertisements

From → Uncategorized

8 kommentarer
  1. Torstein permalink

    hva betaler du for disse deilige aspargesene?

    • christopherhaatuft permalink

      Er ikke helt sikker, ettersom prisen går ned for hver dag. Men tror det kanskje ligger på rundt €7 kiloen. Hva koster de hjemme?

  2. Torstein permalink

    Veldig mye. i morgen får vi tyske hvite fra Bama. tror de ligger på ca. 250 kr kiloen…. kanskje litt billigere nå enn sist (ca. 4 uker siden), siden sesongen er på hell.

    • christopherhaatuft permalink

      Det er groteskt. Kommer de med seksuelle tjenester og pensjonspoeng?

  3. christopherhaatuft permalink

    Sjekket dem i dag. Flotte, store med lilla tupp til €9,95 pr. kg. Rart at det skal koste tre ganger så mye i Norge. Noen som kan forklare det? Sjøtun, Per Christian eller andre?

  4. Torstein permalink

    forklaringen er vel sikkert at når aspargesen har havnet på vårt kjøkken har alle distribusjonsleddene tatt sin del av kaken på veien. Tipper de går for noen lunde det som du skriver i første runde. Det er trist og ufattelig at så mye ekstra skal på toppen av dette. Da er det jo f…. meg ikke rart vi har problemer med å få folk til å spise ordentlige råvarer. Prisen alene gjør den vel utelukket for mange.

    T.

  5. Sistnevnte med sardiner looks divine. Det gjør forresten alt.

    • christopherhaatuft permalink

      Takk, du er alt for snill. Jeg kunne ønske jeg hadde inspirasjonen og innsatsviljen deres med de kjempeflotte blogginnleggene på Vaffelhjerte.com. Kjempefine bilder og interessante innlegg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: