Skip to content

Kokk og matskribent, Christopher Haatuft

Siden bloggen ble startet for noen år siden har jeg beveget meg en del rundt. Opprinnelig startet for å dele opplevelser fra Paris, der jeg jobbet som kjøkkensjef på den norske ambassaden, en jobb jeg forlot til fordel for New York og Blue Hill at Stone Barns. Der ble jeg i et år, før jeg begynte på Per Se rundt jul. Hvordan det er, kan du lese om i intervjuet med meg i D2.

http://www.dn.no/d2/d2mat/article2425860.ece

Sulten i Kina

Sulten i Kina

Reklamer
17 kommentarer
 1. your mother permalink

  this blog is a GREAT idea!!! wouldn’t this be a good place to ‘expand’ by writing in english (‘mors’målet ditt)?? this blog reaches further than skandinavia and your aunties are always complaining cause they can’t read any of your stuff.

 2. Odd Mosbergvik permalink

  Hei,

  Kjempeflott artikkel om San Sebastian og Wien, bl.a. Vi skal til Wien i helhen. Kan du si hva adressen til ZUM BACCHUS er. Vi sliter med aa finne den. Beklager bryderiet.

  Hilsen
  Odd

  • christopherhaatuft permalink

   Takk skal du ha. Zum Bacchus var dessverre i Salzburg, selv om jeg tror det ligger hundrevis av tilsvarende kroer i Wien. Det var noe helt spesielt med stemingen den kvelden vi kom inn, men på slutten av kvelden var det spansk popmusikk og gamle menn som kom med tilnærmelser mot kjæresten min. Hadde vært kjekt med et lite innlegg om hvor du hadde besøkt, når du kommer hjem. Jeg ville holdt en knapp på Steirereck om du vil bruke mye penger og kanskje Die Schwartze Kamel om du vil bruke litt mindre. God tur!

 3. Intressant blog du har här!
  Kul att läsa och fina foton!
  Fortsätter du som kock på ambassaden nästa år också?

  Hälsningar från svensken i Rom

  • christopherhaatuft permalink

   Takk det samme! Fantastisk post om Zanzibar. Hvor jobber du i Roma? Jeg så du hadde lenket til Alinea på siden din, jeg var så heldig å få jobbe der to måneder i 2007. Fantastisk sted og outofthisworld mat. Når det gjelder hvor jeg er til neste år, så får vi se….Ingen konkrete planer så langt. Tack for hyggelig kommentar!

 4. Hej Christopher!
  Gott nytt år!
  Tack för blog-berömmet! 🙂
  Jag fick faktiskt Alineas kokbok i julklapp, har inte hunnit läsa hela men fantastisk mat! Mycket mycket intressant! Deras progressiva kokkonst är något som lockar mig väldigt för tillfället.
  Just nu jobbar jag på en restaurang som heter Antico Arco, ligger på Gianicolo. Traditionella italienska smaker – revisited med lite modernare influenser. Dock är 2010 förändringarnas år, tänkte jobba ett par månader till här, sen behövs lite «nya vyer». Kanske någon stage, eller jobba en kortare period i något annat land.

  Ha det gott! Vi hörs!

  / john

  • christopherhaatuft permalink

   Ja, oppskriftene i Alinea boken er veldig bra. Sett isolert, så er det fungerende oppskrifter som kan taes ut av sammenhengen de er brukt i der og brukes til mer konvensjonelle retter. Du vil sikkert like bloggen til Curtis Duffy, som var kjøkkensjef på Alinea når jeg var der. http://curtisduffy.blogspot.com/

   Lykke til i 2010 og hold kontakt!

 5. Bjørn Reksten permalink

  Hei,

  Herlige artikler og flotte bilder! Jeg får lyst til å dra til Paris.

  Husker du det bladet jeg ga deg ifjor? Hvis ikke har jeg lagt ved en link til artikkelen. Jeg var i Cape Town nylig og måtte selvfølgelig innom Mzolis, det var en lørdag ettermiddag. Først i kø foran slaktedisken og peke ut hva man vil ha, kilopris på alt. Lam, svin, biff, kylling og pølser. Alt blir lagt i en og samme skål. «Et beger med marinade? Ja, takk». Deretter inn i bakgården, der står det 6 typer med hver sin vedfyrte grill. «Kom tilbake om 20 min, da er det klart». Fotball og øl på nabopuben, så hente kjøttet. Rundt hjørnet har hele nabolaget samlet seg til piknik og spiser av små og store skåler med grillet kjøtt. Noen har kjøpt øl i puben, men de aller fleste nyter medbrakt, både øl og vin. På det meste var vi vel over 400 stk. Jeg ble lenge nok til å kjøre meg opp en gang til og så bar det «hjem» til sentrum i taxi, ca 2 mil.

  http://www.jamieoliver.com/core/images/magazine/mzolis.pdf

  • christopherhaatuft permalink

   Ja, husker det bladet. Imponerende blad og jeg synes Jamie Oliver får ufortjent mye pepper. Sjappen du nevner virker helt perfekt. Tok du noen bilder? Hadde forresten vært bra med noen tips til restauranter i Paris, har glemt dem du nevnte før. Og om du skulle befinne deg på disse kanter…

 6. Bjørn Reksten permalink

  Jeg tok noen bilder med mobilen, kan sende dem til deg. Nevnte til en lokal fyr at de burde busse inn turister fra Cape Town, det er eneste måten å få folk til å dra ut i townshipen. Dessverre er det fortsatt sånn at de hvite stort sett holder seg for seg selv (og griller for seg selv).

  Ellers kan det nevnes at Dagens Næringslivs fredagsmagasin har blitt et skikkelig foodieblekke, flotte artikler hver uke. Dette er dagens artikkel, tror du vil like den:

  http://www.dn.no/d2/mat/article1841730.ece

  En av mine favoritter i Paris:

  http://www.lozere-a-paris.com/

  Dette er turistkontoret til regionen Lozère. Vegg i vegg finner du restauranten deres som kun serverer mat fra Lozère, du finner link til restauranten i menyen til venstre. Skikkelig bondekost, salade au Roquefort og ostebordet anbefales. Torsdager er best fordi de da serverer spesialiteten Aligot, en totalblanding av potet, fersk tomme, crème fraîche og smør. Prøv den med pølse, en helt annen verden enn norske wienerpølser og potetstappe fra Toro. Lite og populært sted fordi de serverer ekte mat. Relativt rimelig siden de nok er litt subsidiert av turistkontoret, men det har nok vist seg som en billig investering. Du bør reservere bord, men tror det holder å ringe samme dag når de har åpent til lunsj.

  • christopherhaatuft permalink

   Kan ikke forstå at jeg glemte å svare på denne. Beklager Bjørn!
   Aligot er skumle greier. Jeg gjør det jeg kan for ikke å få potetmosen seig, så er det hele basisen for kjøkkenet deres. Det er derimot godt, men dødelig…Kommer du til Paris en tur før vi flytte hjem igjen?

 7. Hej Christopher!

  Hur har ni det i Paris? Här är våren på väg, det känns i luften! 🙂

  Har du sett vad italiens regering ställt till med?

  http://www.caputmundicibus.com/2010/02/italian-government-legislates-against-molecular-cuisine/

  Keep in touch!

  • christopherhaatuft permalink

   Hei, ja det er galskap! Minner om foie gras nekten i Chicago for en tid tilbake…
   Våren er her, men den er litt i bakgrunnen fremdeles. Har fått noen gode, franske asparges på restauranter, men når jeg bestilte, kom det litt vanlige (drivhus?), hvite asparges. Gode nok, men ikke utrolig. Har du mer idé om hvor du jobber om en stund? Spennende å følge med på…

 8. trine permalink

  Hei du!
  Kjenner du til/har du skrevet en oppskrift på stekt laks m. koriander frø, cumin, chili, potetstappe, spinat og mangohutney?? Jeg finner ikke oppskriften på en tidligere favoritt, og når jeg googlet ingrediensene fikk jeg opp bloggen din! Takknemlig for svar!!

 9. Hej Christopher

  Har du möjligen en e-post? Tänkte skicka lite info om Gourmand World Cookbook Awards.

  mvh
  Bo

  • christopherhaatuft permalink

   Hei Bo!

   Du kan sende info til haatuft(at)yahoo.com

   Mvh

   Christopher Haatuft

 10. hallo, finns de itte goe gamle NORSKE OPPSKRIFTER?
  Hell har du vurti en tulling pa INT ‘FANCYFOOD?’
  Gammal god oppskrift paa TOMATSUPPE.., UTEN GARLIC….
  Det finns gamle forbanna gode oppskrifet paa tomatsuppe, som gamle NORDMENN har vokst opp med, itte dessa Olivenole, og kvitloeks supper som alle driver med i dag, TAKK
  MVH
  Bjoern Ove Berget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: